Arhiv dogodkov

 • 09.01.2014

  Tudi v letu 2014 Slovensko politološko društvo vabi na Slovenske politološke dneve, že 25-te po vrsti, na katerih se enkrat letno družijo politologi, pa tudi sociologi, pravniki, ekonomisti in drugi družboslovci, ki želijo sodelovati pri refleksiji aktualnih družbenopolitičnih vprašanj ter prispevati k znanstveni politološki razpravi in utrjevanju identitete politološke stroke. Letošnji Slovenski politološki dnevi, ki bodo potekali od 29. do 30. 5. 2014 na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani, bodo osredotočeni na 10. obletnico vstopa Slovenije v Evropsko unijo in zvezo NATO.

 • 19.06.2013

  24. politološke dneve, ki so nosili naslov »Dve desetletji po koncu Jugoslavije: politične skupnosti, politike in politologija v regiji« in so potekali med 5. in 7. junijem v Hotelu Slon in na Fakulteti za družbene vede si lahko sedaj tudi ogledate. Pripravili smo vam video posnetke z nekaterih okroglih miz in panelov, ki si jih lahko ogledate na Youtube kanalu Slovenskega politološkega društva.

   

 • 10.06.2013

  Med 5. in 7. junijem 2013 so v Hotelu Slon in na Fakulteti za družbene vede potekali Slovenski politološki dnevi, že 25. po vrsti. Tokrat je večdnevna, zdaj že tradicionalna mednarodna konferenca v organizaciji Slovenskega politološkega društva, nosila naslov »Dve desetletji po koncu Jugoslavije: politične skupnosti, politike in politologija v regiji«. Poleg Slovenskega politološkega društva je pomoč pri organizaciji in finančno podporo zagotovila fundacija Friedrich Ebert iz Zagreba.

 • 10.05.2013

  Letošnji, že 24. Slovenski politološki dnevi, bodo potekali od 5. do 7. junija v hotelu Slon in na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani. Tokratni osrednji letni dogodek društva bo nosil naslov »Dve desetletji po koncu Jugoslavije: politične skupnosti, politike in politologija v regiji« in bo tako kot vsako leto namenjen tako utrjevanju vezi med nami in naše posebne identitete kot tudi strokovni politološki razpravi.

 • 11.04.2013

  Letošnji Slovenski politološki dnevi, ki bodo med 5. 6. in 7. 6. 2013 v Ljubljani, bodo osredotočeni na regijo nekdanje Jugoslavije ter politične procese in razvoj politologije v njej.